Pommery Champagne heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het midden van de 19de eeuw. Het werd opgericht door Alexandre Louis Pommery en Narcisse Greno in 1858. Aanvankelijk hield het bedrijf zich bezig met de handel in wol, maar na het overlijden van Alexandre, veranderde zijn weduwe, Madame Pommery, het bedrijf in een champagneproducent. Madame Pommery, geboren Jeanne Alexandrine Louise Melin, wordt door velen gezien als de drijvende kracht achter het merk. Ze introduceerde een nieuwe stijl van champagne, bekend als “Brut”, die droger was dan de toen gangbare zoetere variant. Onder haar leiderschap groeide Pommery uit tot een van de grootste champagnehuizen in de regio. Ze investeerde aanzienlijk in de bouw van indrukwekkende kelders in Reims, gesneden uit krijt. Deze kelders, die een diepte van maximaal 30 meter bereiken, zijn vandaag de dag nog steeds te bezoeken en geven een fascinerend inzicht in de geschiedenis van Pommery Champagne. In de loop van de jaren heeft Pommery zijn reputatie als producent van premium champagnes weten te behouden. Dankzij de vastberadenheid van Madame Pommery, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de champagne, is het merk wereldwijd bekend en gerespecteerd.

Het ambachtelijke productieproces van Pommery Champagne

Het productieproces van Pommery Champagne is een delicate en zorgvuldige oefening die veel expertise en precisie vereist. Als eerst worden de druiven handmatig geoogst, wat een cruciaal onderdeel is van het proces om ervoor te zorgen dat alleen de beste druiven worden geselecteerd. Vervolgens worden de druiven geperst om het sap te extraheren, dat vervolgens wordt gefermenteerd. De fermentatieperiode is van cruciaal belang om de juiste balans te bereiken tussen alcohol en suikers in de wijn. Na fermentatie wordt de wijn gerijpt in eikenhouten vaten. Dit proces geeft de champagne zijn kenmerkende smaak en aroma’s. De rijping kan tot drie jaar duren, afhankelijk van de gewenste smaak. Na rijping wordt de champagne gebotteld met een mengsel van suiker en gist, dat een tweede fermentatie veroorzaakt. Hierdoor ontstaan de kenmerkende bubbels van de champagne. Tot slot wordt bij Pommery Champagne een zeer specifieke methode van remuage en dégorgement toegepast. Dit is waar het ware vakmanschap en de expertise van de wijnmaker komen kijken, want het vereist veel kennis en ervaring om de perfecte smaak en textuur te bereiken.

Diversiteit in Pommery Champagne: een verkenning van drie soorten

De wereld van Pommery Champagne is er een van luxe, smaak en exceptionele kwaliteit. Als u een echte liefhebber bent van verfijnde bubbels, dan zijn er drie varianten die u zeker moet proberen. Allereerst is er de Pommery Brut Royal, een champagne van ongeëvenaarde frisheid. De Brut Royal is een prachtige harmonie van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier druiven, die zorgt voor een elegante en subtiele smaakbeleving. Daarnaast is er de Pommery Apanage, een champagne die enkel uit de beste druiven van de champagne regio wordt samengesteld. Deze champagne staat bekend om zijn delicate en romige textuur, met een subtiele noot van citrus en witte bloemen. Tenslotte, zullen liefhebbers van roze champagne zeker genieten van de Pommery Brut Rosé. Deze rosé champagne, gemaakt van voornamelijk Pinot Noir druiven, is een ware traktatie met zijn fruitige aroma’s en zijdezachte textuur. Pommery Champagne onderscheidt zich door zijn uitzonderlijke kwaliteit, aandacht voor detail en een breed scala aan smaken, die elk bijdragen aan een unieke smaakervaring. Of u nu kiest voor de Brut Royal, de Apanage, of de Brut Rosé, u zult versteld staan van de buitengewone kwaliteit en smaak van deze champagnes.

De cruciale rol van Pommery Champagne in de wereld van wijnproductie

Champagnes zijn een essentieel onderdeel van de wijnindustrie en de naam Pommery Champagne is daarbij niet weg te denken. Pommery Champagne, gegrondvest in 1836, heeft een aanzienlijke invloed op de sector met haar paradepaardje, de hoogwaardige en elegante mousserende wijnen. U moet weten dat Pommery Champagne een voortrekkersrol heeft op het gebied van innovatie in de wijnproductie. Het merk heeft de trant gezet voor het produceren van droge champagne, een trend die nu algemeen is in de industrie. Bovendien legt Pommery veel nadruk op duurzaamheid, een cruciale factor in de hedendaagse wijnindustrie. Extra aandacht verdient het toerisme gerelateerd aan Pommery Champagne. De indrukwekkende kelders van Pommery in Reims, bekend om hun architecturale schoonheid, trekken jaarlijks duizenden bezoekers. Hiermee zet Pommery Champagne zich op de kaart als een belangrijke toeristische bestemming, wat bijdraagt aan de globale wijnindustrie. We kunnen dus stellen dat het belang van Pommery Champagne in de wijnindustrie niet te onderschatten is, zowel op gebied van productie, innovatie als toerisme.

Kijk op latelierduchampagne.nl voor meer informatie.