Onderarmtraining #1: Dumbbell Polscurls

Om je onderarmen te trainen, zijn er verschillende oefeningen die je kunt doen. Een van de beste oefeningen is de dumbbell polscurl. Houd in gedachten dat het doel van deze oefening is om je onderarmen zo ver mogelijk naar voren te krijgen. Om dit te bereiken, houd je de handvatten van de dumbbells bij het uiteinde van je polsen en tot je de armen op. Je buigt dan je ellebogen zodat de dumbbells naar je schouders gaan. Bij deze oefening is het belangrijk dat je niet alleen traint met gewicht, maar ook met controle en rust. Hou dus rekening met de snelheid waarmee je de beweging maakt en probeer zo min mogelijk schokbewegingen uit te voeren.

Onderarmtraining #2: Boerenloopjes

Oké, dus je hebt besloten om je onderarmen te gaan trainen. Wat is de beste manier om dat te doen? Door middel van boerenloopjes Deze oefening is eenvoudig uit te voeren en kan overal worden gedaan: in het park, in het bos of gewoon in je eigen achtertuin. Hieronder lees je hoe je deze oefening moet doen.

Onderarmtraining #3: Reverse Wrist Curls

Hier is een geweldige onderarm training om te proberen: Reverse Wrist Curls. Voor deze oefening heb je een gewichtenbank nodig en een gewicht dat je kunt krullen. Ga op het bankje zitten en leg je onderarmen erop, met je handpalmen naar beneden. Krul het gewicht omhoog met je polsen, en knijp je onderarmen samen op de top van de krul. Laat het gewicht dan langzaam weer zakken.

Onderarmtraining #4: Plaat Pinches

Laten we verder gaan met onderarmtraining nummer vier: de plaatknijper. Dit is een vrij eenvoudige oefening, maar toch effectief.

Zo doe je het: neem een gewichtsplaat en houd die tussen je duim en wijsvinger. Buig nu je hand naar je schouder en zorg ervoor dat de plaat in contact blijft met je vingers. Houd een seconde vast en laat dan los. Herhaal deze beweging zo vaak mogelijk. Als je deze oefening te gemakkelijk vindt, kun je altijd wat gewicht aan de plaat toevoegen.

Onderarmtraining #5: Barbell Polscurls

Dus je wilt beginnen met het trainen van je onderarmen? Goed idee! Onderarmtraining is essentieel voor iedereen die spiermassa wil opbouwen en die gebeitelde look wil bereiken. Er zijn veel geweldige oefeningen die je kunt doen om je onderarmen te trainen, maar mijn persoonlijke favoriet is de barbell curl. Zo doe je dat: Zoek eerst een gewicht dat je comfortabel kunt tillen. Ga dan staan met je voeten op schouderbreedte uit elkaar en houd het gewicht op armlengte, handpalmen naar voren gericht. Buig het gewicht vervolgens langzaam naar je schouder en zorg ervoor dat je je biceps samenknijpt aan het begin van de beweging. Houd even vast en laat het gewicht dan langzaam terugzakken naar de beginpositie. Herhaal dit voor 3 sets van 10-12 reps.