Ben je op zoek naar een uitdagende, full-body workout die je thuis kunt doen met minimale apparatuur? Dan is een Kettlebell training een geweldige optie.

Kettlebells zijn kleine gewichten met een afgerond handvat. Ze kunnen worden gebruikt voor krachttraining en cardio-oefeningen, en zijn een geweldige optie voor mensen die spieren willen opbouwen en afvallen.

In dit artikel behandelen we 12 van de beste Kettlebell oefeningen. Deze oefeningen zullen je helpen je lichaam te verstevigen, je metabolisme te verhogen en je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Laten we beginnen!

Kettlebell zwaaien

Zwaaien met een kettlebell kan elke spier in je lichaam aan. Je traint onder andere je buikspieren, bilspieren, schouders, armen en benen. Het zwaaien met een kettlebell is een effectieve manier om calorieën te verbranden en spiermassa op te bouwen. Bovendien is het een geweldige manier om je conditie op peil te houden.

Kettlebell Clean en Press

De Clean and Press is een klassieke kettlebell oefening die je hele lichaam traint. Het is een geweldige manier om kracht en macht op te bouwen, en het is ook een geweldige cardiotraining. Om de Clean and Press te doen, begin je met de kettlebell op de grond voor je. Pak de kettlebell met beide handen vast, en hurk naar beneden om hem op te pakken. Sta dan op en druk de kettlebell boven je hoofd.

Kettlebell Snatch

De Kettlebell Snatch is een van de meest uitdagende oefeningen die je kunt doen met een Kettlebell. Het is een total-body workout die je kern, je armen en je benen aanspreekt. Om de Kettlebell Snatch te doen, begin je met de kettlebell op de grond voor je. Buig voorover en pak hem op, sta dan op en til hem boven je hoofd. In één vloeiende beweging til je je knieën en heupen op, zodat de kettlebell achter je zwaait. Vang tot slot de kettlebell op en sta rechtop. Het vergt wat oefening om deze beweging onder de knie te krijgen, maar als je dat eenmaal doet, zul je zien waarom hij zo populair is. De Kettlebell Snatch is een geweldige manier om in korte tijd een totale lichaamstraining te doen.

Kettlebell Front Squat

De Front Squat is een uitstekende oefening om je quads, hamstrings en bilspieren te trainen. Je moet de kettlebell met beide handen voor je borst houden, en dan naar beneden hurken alsof je in een stoel zit. Zorg ervoor dat je je rug recht houdt en je hoofd omhoog. Druk weer op naar de beginpositie, en herhaal de beweging. Dit is een geweldige oefening om te doen als je weinig tijd hebt, want het is een high-intensity training die meerdere spiergroepen aanpakt.

Kettlebell High Pull

Nu je iets meer weet over kettlebells, is het tijd om je de 12 beste oefeningen te laten zien. We beginnen met de High Pull. Dit is een geweldige oefening om je rug, schouders en biceps te trainen. Om hem te doen, houd je de kettlebell met beide handen vast en hurk je naar beneden zodat je dijen parallel zijn aan de vloer. Sta nu op en til de kettlebell naar je borst, waarbij je je ellebogen dicht bij je lichaam houdt. Houd even vast en laat hem dan weer zakken naar de beginpositie. Herhaal deze beweging zoveel mogelijk herhalingen.

Turkse Opstap

Laten we eens kijken naar de Turkse Opstap, een van de beste kettlebell oefeningen voor een full-body training., Om deze oefening te doen, moet je staan met je voeten op schouderbreedte uit elkaar en een kettlebell met beide handen voor je borst houden. Stap dan met je linkervoet achter je en hurk zo laag mogelijk. Houd je rug recht en je hoofd omhoog – laat je knie niet voorbij je tenen komen. Duw nu door je rechterhiel om op te staan en breng je linkervoet terug naar de beginpositie. Herhaal deze beweging zoveel mogelijk en wissel dan van kant.

Goblet Squat

De Goblet Squat is een basis Kettlebell oefening die je hele lichaam traint. Om hem te doen, houd je de Kettlebell bij het handvat vast en hurk je naar beneden, terwijl je je rug recht houdt. Zorg ervoor dat je hielen plat op de grond staan, en ga zo laag mogelijk. Pauzeer op de bodem van de squat, en duw jezelf dan weer omhoog naar de beginpositie. Dit is een goede oefening om je quads, hamstrings en bilspieren te versterken. Het is ook een goede manier om je flexibiliteit en balans te verbeteren.

Renegade Row

De Renegade Row is een geweldige oefening die je hele lichaam traint. Zo doe je het:

1. Ga staan met je voeten op heupbreedte uit elkaar en houd een kettlebell in je linkerhand.

2. Buig in je middel en roei de kettlebell tot aan je borst, waarbij je je rug plat houdt.

3. Pauzeer en laat de kettlebell dan langzaam terugzakken naar de beginpositie.

4. Herhaal dit met de andere hand.

Zorg ervoor dat je tijdens de hele oefening je core betrokken houdt om je rug te beschermen.

Windmolen

Als het gaat om kettlebell oefeningen, is de windmolen een van de beste. Het werkt je hele lichaam en helpt je kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen.

 

Zo doe je het:

 

1. Pak een kettlebell met je rechterhand en ga met je voeten op heupbreedte uit elkaar staan.

2. Zwaai de kettlebell omhoog en over je hoofd, zodat hij in lijn ligt met je linkerschouder.

3. Draai de beweging om en zwaai het gewicht terug tussen je benen.

4. Zwaai de kettlebell naar voren en weer omhoog, zodat hij in lijn ligt met je rechterschouder.

5. Keer de beweging om en zwaai het gewicht terug tussen je benen.

6. Ga door voor zoveel reps als je kunt!

11 Overhead Lunge 12 Farmer’s Walk

Klaar om je Kettlebell training een stapje hoger te brengen? Bekijk deze 12 oefeningen die je hele lichaam trainen.

 

1. De Overhead Lunge is een geweldige manier om je bilspieren en quads te trainen.

2. De Farmer’s Walk is een total-body oefening die je schouders, armen en core versterkt.

3. De Russian Twist is een geweldige oefening om je buikspieren te trainen.

4. De Kettlebell Swing is een geweldige cardiotraining die ook je bilspieren en hamstrings traint.

5. De Goblet Squat is een geweldige oefening voor het versterken van je quads, hamstrings en bilspieren.

6. De Plank is een geweldige oefening om je kernspieren te versterken.

7. De Chest Press is een geweldige oefening voor het versterken van je borst en armen.

8. De Seated Row is een geweldige oefening om je rugspieren te versterken.

9. De Lateral Raise is een geweldige oefening voor het versterken van je schouderspieren.

10. De Triceps Extension is een goede oefening om je tricepsspieren te versterken.

11. De Reverse Fly is een geweldige oefening voor het versterken van je schouderspieren.

12. De Deadlift is een goede oefening om je hamstrings, bilspieren en rugspieren te versterken.