Janssen van Dijke fysiotherapeuten is een moderne praktijk die zich richt op het behandelen van fysieke klachten en het bevorderen van gezondheid en welzijn. De praktijk biedt een breed scala aan behandelingen, waaronder dry needling. In dit artikel zal ik meer vertellen over dry needling en waarom deze behandelmethode bij Janssen van Dijke zo effectief is.

Wat is dry needling?

Dry needling is een fysiotherapeutische behandelmethode die gericht is op het behandelen van pijn en stijfheid in de spieren. Bij dry needling worden dunne acupunctuurnaalden in de spieren geprikt, waardoor de spiervezels ontspannen en de doorbloeding in de spier wordt gestimuleerd. Hierdoor kan een directe vermindering van pijnklachten en een verbetering van de beweeglijkheid optreden.

Dry needling wordt voornamelijk toegepast bij spiergerelateerde klachten, zoals pijn en stijfheid in de nek, schouders, rug, benen en armen. Het kan ook worden ingezet bij hoofdpijnklachten en bij sportblessures.

Waarom kiezen voor Janssen van Dijke?

Janssen van Dijke onderscheidt zich door de persoonlijke aanpak en de deskundige begeleiding van ervaren fysiotherapeuten. De praktijk beschikt over een moderne en goed uitgeruste oefenzaal, waarin patiënten onder begeleiding van een fysiotherapeut kunnen werken aan hun herstel.

De praktijk is gespecialiseerd in dry needling en heeft hiermee veel ervaring opgebouwd. De fysiotherapeuten zijn opgeleid in het correct toepassen van de methode en weten precies welke spieren ze moeten behandelen om de klachten te verminderen.

Daarnaast wordt er bij Janssen van Dijke veel waarde gehecht aan de persoonlijke benadering van de patiënt. Er wordt goed geluisterd naar de klachten en de wensen van de patiënt, waardoor er een behandeling op maat kan worden geboden.

Hoe verloopt een dry needling behandeling?

Tijdens een dry needling behandeling wordt er eerst een uitgebreid intakegesprek gehouden om de klachten in kaart te brengen. Vervolgens zal de fysiotherapeut de spieren onderzoeken om te bepalen welke spieren behandeld moeten worden.

Vervolgens zal de fysiotherapeut dunne naaldjes in de spieren prikken op de specifieke triggerpoints, oftewel de spierknopen. Dit kan een licht pijnlijk gevoel veroorzaken, maar dit duurt meestal maar kort.

Na het inbrengen van de naald wordt deze licht bewogen, waardoor de spiervezels ontspannen en de doorbloeding in de spier wordt gestimuleerd. Dit kan een directe vermindering van pijnklachten en een verbetering van de beweeglijkheid tot gevolg hebben.

Het aantal behandelingen dat nodig is, verschilt per persoon

In de link vind je nog een video met uitleg over Dry Needling.